miercuri, 3 martie 2010

O bunicuţă de 102 ani din China s-a înscris în clasa întâi

Ma Xiuxian din localitatea Jinan, provincia Shandong, a început să muncească la vârsta de 13 ani la o moară de bumbac, astfel că n-a avut şansa să meargă la şcoală. Şi-a dorit însă întotdeauna să facă asta, astfel că n-a stat pe gânduri când i s-a oferit această oportunitate, în ciuda vârstei sale înaintate, de 102 ani.

“Sunt foarte bucuroasă că am reuşit în sfârşit să-mi îndeplinesc visul de a merge la şcoală”, a declarat Ma, citată de ananova.com. În prima zi de şcoală, Ma a fost însoţită de fiul său cel mai tânăr, Yi Fengxin, în vârstă de 58 de ani.




După prima lecţie, bunica-elevă a fost rugată să spună câteva cuvinte. “Vă mulţumesc, doamna învăţătoare! Vă mulţumesc, dragi colegi! Voi învăţa din greu şi-mi voi aduce contribuţia pentru ţară”. Ma foloseşte dispozitive auditive ajutătoare pentru a auzi lecţiile şi foloseşte o lupă pentru a buchisi din manuale.
Ma s-a măritat la vârsta de 18 ani, devenind apoi casnică şi crescând nouă copii, dintre care şapte au devenit ulterior absolvenţi de facultate. A fost primită în clasa întâi în urma unui interviu publicat în ziarul local, în care şi-a expus dorinţa de a merge la şcoală.



“De-a lungul timpului, mama şi-a vândut din bijuterii pentru a ne purta la şcoală, iar visul ei de căpătâi a fost să studieze ea însăşi într-o bună zi”, a declarat Yi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu