sâmbătă, 6 martie 2010

Pisica cu doua fete.

Un bărbat din Charleston, West Virgia, a rămas surprins când pisica sa a dat naştere unui pisoi cu două capete.Pisica a născut şase pui, dintre care unul are o malformaţie numită diprosopus,. Puiul de pisică are practic două guri, două nasuri şi patru ochi. Defectul este foarte rar, mai ales la pisici şi majoritatea dintre cele care se nasc astfel nu supravieţuiesc.
Pisoiul numit acum Two Face (după personajul cu două feţe din Batman), a ajuns la un veterinar pentru că mama refuza să îl alăpteze.


 Dr. Erica Drake, medicul veterinar care l-a consultat pe Two Face, a declarat că este normal ca animalele să ignore sau să respingă puii care nu au şanse de supravieţuite. „Este dificil de spus dacă are pur şi simplu două feţe sau este vorba de siamezi”, a mai adăugat medicul.
Cele două guri ale pisoiului sunt independente şi fiecare conduce către esofagul propriu. Este dificila, însă, determinarea anatomiei interne fără o radiografie specială, iar o prognoză exactă a evoluţiei sale nu poate fi făcută la o vârstă atât de fragedă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu