vineri, 19 februarie 2010

Religii Ciudate.

Scientologia
Biserica Scientologică este un cult creat în 1952 de L Ron Hubbard (Elron). Hubbard a descris Scientologia ca fiind continuarea vestică şi anglicizată a numeroase forme străvechi de înţelepciune. Conform spuselor lui Hubbard, Scientologia a atins ţelul religiei din toată istoria scrisă a Omului – eliberarea sufletului prin intermediul înţelepciunii.


Mişcarea Creativităţii
Cunoscută şi ca Biserica Mondială a Creatorului, este o este o religie rasială, al cărei scop este de prim-supravieţuire, extinderea şi progresul rasei albe. Mişcarea a fost fondată de Ben Klassen în 1973. Regula de aur este: Ce este bun pentru rasa albă este cea mai mare virtute, ceea ce este rău pentru rasa albă este păcatul suprem.

Biserica tuturor lumilor
Este o religie neo-păgână fondată în 1962 de Oberon Zell-Ravenheart şi soţia sa Morning Glory Zell-Ravenheart. Religia s-a dezvoltat de la un grup de fani ai romanului de SF “Străin într-o ţară străină” de Robert Heinlen. Astfel, în această religie se găsesc elemente din acest roman: Gaea, zeiţa Mama Natură, zeul Tată, prezenţa unui tărâm al zânelor şi zeităţilor. Multe din ritualurile lor se focalizează spre zei şi zeiţe ale vechii Grecii.


Biserica lui SubGenius
Biserica lui SubGenius este o religie parodie care satirizează religiile, teoriile conspiraţioniste, OZN-urile şi cultura populară. Biserica se pare că a fost fondată în anii ‘50 de “cel mai mare agent de vânzări din lume” J.R. “Bob” Dobbs. Această pseudo-religie şi-a câştigat adepţi în campusurile universitare, în cluburi şi pe Internet.

Oamenii universului
Oamenii universului este o mişcare religioasă din Cehia, condusă de Ivo Benda. Sistemul ei de credinţă se bazează pe existenţa civilizaţiilor extraterestre care ar comunica telepatic cu Benda din octombrie 1997, mai târziu existând chiar şi un contact personal direct. Conform lui Benda, aceste civilizaţii au o flotă de nave spaţiale, conduse de Ashtar Sheran şi care înconjoară Pământul. Extratereştrii ne-ar supraveghea de aproape, şi aşteaptă să-i transporte pe adepţii lor în altă dimensiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu