luni, 22 februarie 2010

Retete culinare ciudate.

Va recomand sa il cititi dupa ce luati masa!!
Aperitiv cu aligator (USA)
Restaurantul Jacque-Imo’s din New Orleans, Louisiana, este celebru pentru aperitivul cu brânză, carnaţi din carne de aligator şi creveţi.

Castravetele amar – Momordica charantia (Africa/Asia)
Pentru a reduce gustul amar această legumă este sărată şi combinată cu carne de miel şi mirodenii. Momordica charantia este folosită şi în scop medicinal în tratamentul diabetului în medicina alternativă.
Limbă în sânge (Germania)
Este preparat din sânge şi limbă de vită cu mirodenii, după răcire preparatul este tăiat foarte subţire şi combinat cu un rulou crocant.

Genunchi de găină (China)

Este unul dintre preparatele favorite în China şi Japonia. Japonezii îl preferă la grătar, în timp ce chinezii îl preferă prăjit şi cu mult usturoi.
Drob (Scoţia)
Este preparat din organe de oaie (inimă, ficat, plămân), tocate şi amestecate cu făină de ovăz, seu, ceapă, supă şi condimente. Cu acest amestec este umplut un stomac de oaie, care apoi este fiert. Poetul scoţian Robert Burns a dedicat o poezie acestui preparat culinar, “Address to Haggis”, care este citit în cadru festiv în fiecare an, pe 25 ianuarie, la aniversarea naşterii poetului.
Homar viu (Asia)
Ceea ce este mai important la prepararea de sashimi din homar viu este viteza de preparare, cu cât este mai rapid bucătarul, cu atât este mai “vioaie mancarea”.Odată homarul despicat, carnea din coadă este scoasă cât mai repede şi tăiată în porţii pentru sashimi. Cealaltă jumătate a homarului este pusă la gheaţă pentr a mai păstra din reflexele motorii 


Natto (Japonia)
Este o pastă din boabe de soia fierte şi lăsate la fermentat timp de 24 de ore timp în care acţionează bacteria Bacillus subtilis natto. Natto se foloseşte drept condiment, mai ales la orezul de la micul dejun. Este deseori amestecat cu alte ingrediente, cum ar fi muştarul, sosul de soia sau arpagicul.
Nopal (Mexic)
Este un cactus consumat în mod frecvent în Mexic. După îndepărtarea ţepilor nopalul poate fi consumat la grătar, fiert, crud, prăjit sau din el se poate prepara îngheţată.
Larve (Australia)
Larvele sunt consumate crude sau coapte în cenuşă. Este unul dintre alimentele preferate ale indigenilor din Australia.
Uger de vacă (Italia)
În Toscana este apreciat ugerul de vacă prăjit sau sub formă de tocană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu