marți, 19 ianuarie 2010

Bebeluş născut la numai 23 de săptămâni supravieţuieşte

Mama bebeluşului a născut, zece zile mai târziu, geamănul copilului.

O femeie din Marea Britanie a dat naştere unei fetiţe la numai 23 de săptămâni de când era însărcinată. Medicii spun că acesta este cel mai tânăr copil britanic născut prematur, care a supravieţuit. Şansele ca fetiţa să rămână în viaţă erau de numai 10%, relatează telegraph.co.uk.

Amelia Hope Burden s-a născut la 23 de săptămâni şi două zile, cântărind 0,51 kilograme. Un alt alt aspect bizar este faptul că fratele geamăn al bebeluşului, Arthur, s-a născut după alte zece zile, la 0,56 kilograme. Doctorii susţin că este prima dată când dau peste un astfel de caz.
Amanda Staplehurst s-a dus la spital acuzând dureri de stomac, pentru a afla că, de fapt, este în travaliu. Amelia Hope dădea puţine semne de viaţa, însă medicii au reuşit să o stabilizeze. “După ce am născut-o pe Amelia, a fost cel puţin ciudat că am rămas în continuare însărcinată cu Arthur pentru încă zece zile”, povesteşte mama copiilor.


Gemenii sunt ţinuţi într-un incubator, dar iau în greutate şi medicii sunt mulţumiţi de evoluţia lor. Cazul aduce un argument puternic pentru cei care doresc să scadă limita legală până la care femeile pot face avort de la 24, cât este acum, la 20 de săptămâni, scrie presa britancă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu