joi, 20 mai 2010

Cel mai mare ambuteiaj a avut loc in China coada de 100km.

Ambuteiaj record pe o autostradă din China, unde 100 de kilometri se parcurg în… 9 zile. Oficialii sunt depăşiţi de situaţie şi promit că totul va reveni la normal în trei săptămâni. Presa din toată lumea vorbeşte deja despre cel mai mare ambuteiaj din toate timpurile.


Blocajul de pe o autostradă care leagă nordul ţării de Beijing a început să se formeze acum zece zile. Atunci, zeci de camioane de mare tonaj se îndreptau spre capitală cu alimente şi materiale de construcţii.
Tot mai mulţi şoferi au fost încurcaţi de mastodonţi iar cozile au început să se formeze văzând cu ochii. Apoi, la 5 zile după acest incident, oficialii chinezi au început o serie de lucrări pe tronsonul deja foarte aglomerat.
În câteva zeci de minute situţia s-a înrăutăţit. Tot mai multe maşini se alăturau coloanei. Localnicii au profitat imediat de situaţie, vânzându-le şoferilor alimente la suprapreţ. Au început şi campionatele de cărţi sau table între şoferi. Orice numai să treacă timpul mai repede. Acum, ambuteiajul depăşeşte 100 de kilometri iar şoferii stau cam 9 zile ca să ajungă în capitală.
Autorităţile spun că totul va mai dura trei săptămâni, până când o altă autostradă va fi redeschisă circulaţiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu